Nuffnang

Tuesday, April 25, 2017

Backlogs....and workshop...

catching up with work after long weekend...dah la last friday yours truly offline awal...malam tadi dah start download email..haaa..hamik la banyaknya benda.....

ni tengah kejar backlog invoicing...recon pun tak start lagi...berpeluh dah ni...on top of that Services Finance dah balik...eh banyak pulak songeh dia nak itu ini...eiiii...terus yours truly cakap sorry la esok baru bole bagi..hari ni busy....dah la this week we are having another round of SAP upload...errgghhh...! silap la pulak agreed nak buat this week...nak tanak kena la hadap juga..

on the other hand semalam dok panic bila maxx bagi warning on battery...then i-stop pulak tak jalan...gelabah hari ni gi workshop check battery...katanya ok lagi...fuhhh lega..selamat poket...dah la khamis or jumaat ni nak tukar tayar...confirm2 terbang 6 ratus...

Friday, April 21, 2017

Lewat...

it has been very busy week...disebabkan activity volunteering utk new system..banyak la benda tertangguh dan yours truly hari hari balik lewat...

semalam pun balik dah 6.30...hujan pulak...slow sepanjang jalan...apa lagi menguap sampai berair2 mata...mengantuk rasa macam nak padam masa tu gak....risau betul kalau tersondol bontot kete depan....

was thinking to go to gym..dah 3 hari tak pegi..rasa lemau sangat....tapi apa kan daya pukul 8.30 dah padam sampai la pukul 12 baru bangun..itu pun sebab tak mandi dan solat isyak lagi....

dengan mamai mamai masuk toilet the other person pulak sibuk call 2,3 kali...just nak tanya.."pegi gym ke idok?" ...dah kalau bangun pukul 12 malam memang tak la pegi gym kan...

today yours truly is catching up with backlogs...looking forward to long weekend..yeay!




Monday, April 17, 2017

Sambung kat rumah...

baru je last week cakap bersyukur sangat dah lama tak buat perangai malam sambung keje kat umah....suddenly hari ni yours truly terpaksa sambung keje kat rumah walaupun dah balik lepas maghrib...*nangis!

recon due rabu ni..at the same time we are uploading our data to new system..masalahnya bukan bagi file je terus bole upload..nak kena massage the data first...erggghh...last thursday training...tadi dapat job allocation...rabu nak kena submit dah? weyyy...ingat kami takde keje kaaa.....

on the other hand..yours truly demam rasanya...why rasanya? sebab selama ni demam selalu tak sedar yang diri tu demam...ni mata dah start bengkak berair2...tengkuk dengan kepala rasa berdenyut...ni confirm temperature naik ni...lately every month demam kot...batuk pun tak baik baik...musim kot?

Friday, April 14, 2017

Nyanyi la kita...

brunch at team member's place..ada nasi lemak...kfc..korean noodle...nescafe lagi...sekarang semua tersandar kekenyangan...hahhaha...itu pun nasib baik ada karaoke session lepas ni...kalo tak memang dah mintak nak balik tido je....

Lepas zuhur berkumpul kat loudspeaker setiawalk...haa amik laa..nyanyi puas puas...yours truly tatau nak nyanyi lagu apa..tatau suara ni sesuai nyanyi lagu cemana...

Outlook dah clear sebelum keluar tadi..tapi rasanya malam ni kena check lagi..ada benda pending nak kena buat...

2 hari rest day untuk lutut...dah rasa macam tak selesa je jalan...ahad baru start balik....

Thursday, April 13, 2017

Mars...

heavy breakfast and very light lunch...tapi ada backup snickers dan mars..mana satu nak makan dulu ni?

so mars it is....takde mood nak buat keje harii ni...esok confirm satu hari tak keje sebab team outing... tapi yours truly still bawak laptop just in case...pagi pagi clear mailbox dulu...pagi pun nak gerak kul 9..sempat kot menyinggah breakfast roti canai?tapi menu ada nasi lemak...takkan nak makan roti canai kot? hmmm.....

lepas brunch, karaoke session pulak...confirm la setengah hari tak kerja dah ni...balik umah malam baru check email la nampaknya...

setakat ni weekend ada plan nak makan bubur berlauk je..rasanya habiskan masa kat rumah je weekend ni...layan dorama...

Wednesday, April 12, 2017

Batuk...

breakfast dengan radish cake saja dengan harapan nak makan nasi goreng for lunch...at the same time teringin nak makan maggie goreng...ishh...macam macam la kau ni teringin itu ini....

this weekend pun takde concrete plan...yang nyata sabtu ni tak jadi nak ganti puasa..sambung on 24th ...ada 3 hari lagi nak ganti ni..sila rajin...

need to do something about my cough...asal sejuk je mula la nak batuk...sekarang panas macam mana nak tido tanpa aircond? dah la jenis batuk kering bunyi berdengkung dengkung...tekak pulak rasa gatal macam nak garu je...memang tak aman tido....

Tuesday, April 11, 2017

Leftover...

Been busy..semalam training half day and they gave us homework..petang sharing session..lepas session tu everybody is staying to discuss pasal homework..

Gerak dari office pun dah 6 lebih..sampai rumah terus maghrib then gym time...dan macam biasa monday memang gym ramai orang..nasib baik yours truly memang plan nak bicyle 1hour..so i don't have to berebut with others...

Lepas gym rest 30 min..shower and get into conference call sambil makan leftover pizza...dangg! Sia sia je la bicycle 1 hour tadi ye dok?

Friday, April 7, 2017

Tersandar...

kekenyangan...hari ni lunch dengan nasi campur kak yang...hihi...ada siput sedut lak tu...terus laju je ceduk....lepas tu ha tersandar kekenyangan malas nak bergerak...

esok kena puasa ganti..ingat nak sambung ahad..ada pulak orang ajak makan2..yours truly kasi tempat dan buat kopi je katanya...err..tak berapa nak lulus buat kopi..tapi kalo teh tarik sila serahkan pada yang pakar...amboiii!

baru nak masuk weekend yours truly dah memikirkan betapa busynya minggu depan...aihh...hari hari ada training kecuali jumaat...tapi jumaat ada team outing pulak...karaoke session...

alamak! nak kena start practice ni...

Thursday, April 6, 2017

Every corner...

operation team is having issue with the person in charge who is taking over our vendor management...and as expected the new person ni coming from the country yang cakap je lebih tapi buat keje tak tau...macam mana kepala dorang pusing macam tu la jugak lidah dorang dok belit belit....at the end satu hapah pun tarak...

yours truly being cc-ed into some of the escalation mail dan..mamat ni memang tegar gila aaahhh...kalo aku dah kecut perut kot sebab the screaming is coming from every corner...ko tak gelabah ke? he can ignore those request email for 2 weeks...and now vendor is screaming to our project managers mana duit dorang...

somehow kesian with the manager because i know her and been working with her before...tapi hanya mampu tengok...tak bole nak buat apa apa...

Tuesday, April 4, 2017

Implementation...

waiting for conference call to start...India is starting to implement GST for their country and a lot of documentation required from our side for customer to register and setup....dengar cerita they are going to remove the existing 14% Tax and replacing it with GST...but with increasing tax rate around 18%...gilaa aahhhh....kita ni yang kena GST 6% pun dah bising...cuba pindah dok India tengok...menangis nak byr GST...

completed my to do list for today...bole bring forward task esok ke hari ni...

hari ni makan kat luar dgn cuaca panas...makan pulak nasi putih dgn ikan keli goreng...langsung la rasa mengantuk sekarang ni...tolong la habis meeting cepat sikit...


Monday, April 3, 2017

Tertangguh...

hujan sepanjang jalan this morning...macam biasa bila hujan..jammed...sebab orang semua slow...accident....yours truly keluar rumah macam biasa pun sampai office after 1 hour 15 mins...terus pegi breakfast...malas nak tapau tapau dah....settle semua senang bole terus buat keje....

somehow hari ni yours truly keje dok padamkan api je....too many issue...dari tadi melayan semua persoalan sampai nak buat keje pun asyik la tertangguh...lari kejap pegi zuhur...lepas tu baru senyap dan barulah aman nak buat keje...legaaa....

aih..malam ni ada conference call pulak...baru ingat nak pegi gym lambat skit...yours truly berjaya turunkan 1kg dalam masa 3 weeks...so ada 1.7kg sebelum sampai target weight before puasa....ganbare!