Nuffnang

Thursday, May 25, 2017

Tak boleh toleh...

yours truly sakit bahu...belakang...nak pusing kepala pun susah...last last suruh office mate tolong tampal koyok tapi still sakit sampai sekarang...nak toleh kiri kanan pun payah...haihh...somehow rasa dah tua dah ni sebab selalu je la sakit itu ini...aihhh....

esok half day leave..habiskan replacement leave....sabtu dah start puasa..yours truly plan nak pegi makan sushi dulu sebelum puasa...tapi tah macam takde mood pulak...mungkin tunggu je la lepas bulan puasa....

bulan puasa ni berazam nak jimat duit..maybe try to avoid bazaar ramadhan...makan kat rumah je...jimat..bersih..selamat untuk perut dan poket...bagus betul la...tapi makan kat rumah tu..confirm la yours truly makan roti je...kan?

Tuesday, May 23, 2017

BBQ and Team building...updated!

BBQ session was crazy...reached home after 12 AM and the next day i was almost late for my dentist appointment....pertama kali seumur hidup tampal gigi...takut...and it was expensive!!...dah la lambat tak sempat breakfast...terpaksa bertahan sejam lepas tampal baru bole makan...gigil terus....

lepas tu yours truly gigih menyiapkan jus untuk kurangkan kolesterol...satu rumah bau garlic...the taste? hmmm...rasa pedas bawang putih...dan apple cider....not bad la sebab everytime makan satu sudu besar je....

this weekend dah start puasa so yours truly plan to start eat clean...start eating oat...hopefully lepas puasa ada result....on the weight part..hehe...on kolesterol part...sila tunggu after 3 month kita re-test....

semalam team building at District 21...yours truly takde mood nak main sangat..rasa tak fun..letih..sakit sebab masuk dalam maze terhantuk kat lutut dan kepala...kepenatan...tapi dalam pada penat tu sempat jugak shopping kasut sebelum balik...dahsyat sangat ni!

Friday, May 19, 2017

BBQ session...

Friday..yeayy!...BBQ time yeay!!...pagi dah makan nasi lemak...nak tahan sampai petang punya pasal...hahaahh...hopefully bole tahan kelaparan sampai BBQ...ada potensi makan lambat ni...bole pulak last minute takde sate...iskkk..pandai pandai la settle...yours truly malas nak fikir...

esok ada appointment dengan dentist untuk filling...takuttt...tah apa yang takut pun tatau...tampal je pun..takut lelebih....

mengantuknya lahaiii..hari ni work from home pun takde buat keje sangat..settle mana yg urgent je...yang lain simpan dulu....

ok nak kena prepare barang utk bbq dah...

Monday, May 15, 2017

BBQ and Team building...

we are going to have BBQ this friday....semua orang excited! booked the place..task list completed....tinggal nak tunggu jumaat je...

but yours truly still undecided..nak guna the replacement this friday ke tidak...maybe can use for half day...then another half tu guna the next friday untuk persediaan berpuasa? persediaan apa tatau...saje je bagi alasan untuk cuti lagi....

on the other hand we are going to have Q1 team building...at District 21....yeay! yours truly memang dah lama nak try this place...cuma mahal sangat and takde geng....sekarang dapat pegi free..mesti tanak lepaskan peluang tu....

Sunday, May 14, 2017

Mak...

Happy mother's day to my late mum..i still miss you everyday..i know it has been   14 years since you left but you never really leave my heart....

How i wish i can still hear your voice..and maybe this time i will have to teach you how to use smartphone...

Can imagine how cute you are trying to understand how those apps works...

I miss you mak..i miss you so much...wait for me in Jannah please...