Nuffnang

Thursday, December 8, 2016

Catching up with pending issues....

Christmas celebration today...makan free tapi tu laa...sambutan agak membosankan...yours truly pun takde mood...dah la tiap tiap tahun tak dapat makan roasted turkey...sedihhh....

completed my recon yesterday...fuhhh..lega sangat sebab one shot terus approved...risau dah sebenarnya kena betulkan...membuang masa nanti..jadinya hari ni yours truly sibuk dengan payment file dan invoices...catching up with pending issues...itu pun banyak customer setup yang tertangguh...esok  baru bole focus bab ni...

been missing someone lately...and missing my late mum too...selalunya bila stress mesti macam ni...

Tuesday, December 6, 2016

Busy nih...

been busy the whole day..ni betul betul punya busy sampai tak sempat belek phone...amboiii...hahhaa...ni lah dia penangan recon sebab this month double the usual work...with new template..more checking...semua orang dok pening pening lalat...

oh ya..agak sakit hati dengan perangai sorang team mate...suruh baca dan fahamkan instruction tapi jawapannya adalah nak orang lain baca dan terangkan kat dia...amboi..ko ingat ko anak raja ke? terus yours truly malas nak layan lantak ko la kat situ kan....ko bernasib baik je sebab another team mate tu memang baik hati melayankan je...

esok...kena jugak siapkan semua recon..kena...kalau tak banyak benda lain dalam listing akan delay...dan yours truly tak bole nak bercuti dengan tenang...dah la minggu depan GL recon...sure la banyak benda lagi dorang suruh buat checking...

Monday, December 5, 2016

The waiting game..

minggu ni busy dengan payment file dan balance sheet recon...haihhh....letih..dah la banyak sangat recon file nak kena buat...pening..pening...nasib baik bole tarik nafas lega skit...(sikit je la) untuk india yang berlambak invoice tu...selamat tak payah buat manual banyak banyak sampai 40+ invoices....heh!

expecting minggu ni hari hari akan busy...dah la next week nak cuti..lagi la kena siapkan banyak benda...

been missing the other person so much and avoiding the other person at the same time...the other person noticed that and he tried his best to be around...to be near.....sigh..i am tired of waiting and i know the other person feel the same...but we have no choice at this moment....not sure when this waiting part will be over....

Friday, December 2, 2016

Rest rest rest.....konon...

disebabkan last week friday kita dah masuk office..minggu ni marilah kita work from home saja...err...tapi minggu depan pun macam work from home jugak..hihi..cemana tu? let's see how is the mood then..kot kot la berubah fikiran....

anyway..had nice time with mates from office last night...dan yours truly berjaya tidak membeli apa apa walaupun.....haihh....memang rasa nak beli sangat tapi dok zikir kat kepala yang ada bole pakai lagi yang ada bole pakai lagi....hahahah...saiko sungguh....

this weekend ada seisi lepak lepak...ada potensi membawak sampai ke malam...ahad takde plan...lately malas nak keluar..mungkin fikir lepas ni cuti seminggu nak keluar selalu? hmm..macam tak je...beriya nak keluar last last dok je kat sofa tu layan dorama...isskkk....

tapi ada azam...seminggu cuti nak pegi gym hari hari...ecehhhhh.....

Thursday, December 1, 2016

Bubur sahaja....

hoih...ni semua sebab semua orang nak makan mcd..yours truly hanya order bubur ayam..jadilah...takut nak makan lepas kes mengantuk tahap gila gila dulu tu...insaf sekejap..mungkin masa tu amik carb banyak sangat...tu yang terus keracunan tu....hahahah...

anyway...been busy...helping around all the team member...mana yang tahu yours truly tolong jawabkan...tolong tunjukkan...sama sama belajar....haihh..walaupun la dah takde hati ni...tengah giat cari keje baru at the same time...kena la bertabah.....

dah la kena menjadi pendengar setia dengan masalah budak budak ni...pening...diri sendiri pun tengah serabut...nak cerita kat sapa pun tatau....