Nuffnang

Tuesday, August 30, 2016

Menyampah aihh...

dah habis closing patutnya yours truly idok la busy sangat tapi tah apa kena semalam kelam kabut buat banyak benda...dan hari ni pun sama...aihhh....

setelah sekian lama pecah rekod makan nasi...ala...baru turun 1kg dah makan nasi pulak...nampaknya sila la berlari kat gym malam ni....

rasa sakit hati dengan bengang bila berurusan dengan company melayu ni...nak kata lebih lebih bangsa sendiri tapi kalau orang kata melayu ni keje lembab...tak efficient...malas...memang sangat sangat setuju...paling lemah kalau kena berurusan dengan orang2 yg ada gelaran dato ni...tau la ko dato kan...orang bawah ko buat keje tak betul..tak ke ko jugak yang dapat tempiasnya?

nak bagi chance sampai hari khamis tengok macam mana...

Friday, August 26, 2016

Rushing...

at home and rushing for invoicing....hari ni SCO...yours truly baru je habiskan set manual entry yang mengambil masa sejam setengah..terus bahu rasa kejang...aihh...

baru je ingat nak start another country...tetiba reminder on next meeting...lupa pulak yang yours truly ada meeting on UAT testing...

nasib baik meeting cuma setengah jam...lepas tu bole siap2 keluar nak beli lunch...teringin nak makan ikan goreng sambal dengan banyak banyak sayur...letak sambal belacan...sedapnyaaa...

tulis ni pun dah kecur air liur...!

Thursday, August 25, 2016

Fully discharged....

Yours truly is enjoying her salmon sashimi for lunch today..yeah i am leave and good news is i am fully discharge from my ENT..no more follow up..yeayyy!!!

But can't afford to have flu..kalau ada confirm block...other than that..my nose is good as new..lol!

Dad flying off to Makkah today..pray for him everything will go smoothly..

Esok SCO takde maknanya la yours truly akan bersenang lenang hari ni..few things to settle..malam ni boleh buat sikit..and continue tomorrow...

Having headache due to lack of sleep and skipping dinner last night...oh my..thought the 2hrs sleep i had just now can cover me..but nah..now it's getting worst...

Wednesday, August 24, 2016

Spending some time...

team meeting...hari ni ada few meetings to attend...kena bercakap dengan few people then i am done for the day....will go back to Rawang straight away after work to spend some time with dad before he left for Hajj tomorrow morning...

i have appointment with ENT tomorrow..let's see if i am making any improvement on my nose...haha...

not in a good mood today...alot of issue going around...on the other hand mr bunny is having own problems which i can't do much of it....

the suggestion is tempting but financial wise...not good at this moment...next year maybe?

Tuesday, August 23, 2016

Sakit badan...

went to body combat class yesterday and it was crazy....hari ni semua sakit...belakang sakit..bahu sangat..tangan sakit...gila aaaahhhh....

maybe i should do this once a week just to get some intensity...training yang ada sekarang sangat mild maybe...zumba pun dah start rasa biasa...bicycle pun...so starting sept need to add up 1 hour body combat into my training....

end of next month ada health screening...bertabah la control makan sampai waktu test nanti..hahhaah..macam la ada beza sangat kan...green tea pun dah lamaaaaa sangat stop...sejak puasa sampai sekarang...tah tah kolesterol level pun tahap yang sama...err..kalo maintain takpe la...kalo naik? arrghhh..terus stress lepas tu....