Nuffnang

Wednesday, September 28, 2016

Nak dendeng berlado...

apa ni ayam penyet takde lele takde dendeng....errghh..baru ingat nak makan dendeng berlado...tetiba takde terus keciwaa.....sudahnya makan bakso je..itu pun tak berapa nak sedap...petang ni nak makan nasi lemak bungkus kat office...tapi tu la..dah la nak pegi gym lepas maghrib kan....agak2 la nak makan nasi lemak pung.....aihhhh

bulan ni pun ada system issue lagi...hmmm...apa punya lousy la system ni asik la tiap2 bulan ada masalah...menyampah ok....tukar company baru pun belum tukar system sampai tahun depan...sila la menangis dulu...

lately selalu flu...tapi sejak kena BPPV ari tu..terus takut nak blow hidung kuat kuat...jadinya sila la bergantung dengan nasal spray...

Tuesday, September 27, 2016

Cheese nan...

Disebabkan semua org agreed nak makan indian food makanya yours truly terpaksa la bertabah...nasib baik cheese nan dia sedap..so bole la layan....

Not really a fan of indian food..nasi daun pisang pun 2 or 3 kali je seumur hidup..cemana tu?

Lately rasa tak seronok dekat office...holding myself not to say alot..i dont mind abt the work but i do mind abt people around me..when someone u used to be close to rasa mcm dah jauh sekarang..ada rasa kecik ati di situ...

Sedih....

Monday, September 26, 2016

After closing...

still busy with remaining invoicing...aihhh...dah tu Japan invoice ada pulak address yang salah...tak pasal kan...next 2,3 days keje meng'update' address dalam system je la ni...

petang ni cuma nak follow up remaining invoices...dah la ramai tak masuk office hari ni..dah la rasa bosan better balik awal bole gak lepak lepak kat rumah...kalau rajin nak pegi gym tapi confirm la ramai orang sebab monday...haihh....

this week is the last week for dad to be in Makkah and he will be travelling to Madinah on coming friday...will arrive here on monday morning...hopefully everything will goes smoothly...


Friday, September 23, 2016

Next 5 years...

as usual...friday work from home...haihh...mana nak dapat company macam ni masuk office 3-4 hari seminggu.....the main reason why it is hard for me to move from this organization....tapi tu la...kalau duduk sini aku akan tersepit tak bole nak promote to the next grade...internal transfer tak boleh...the only way...lompat la kat company lain....

semalam dapat satu happy news...somehow this is the way Allah answering my prayer...mungkin dia suruh stay lagi kat sini sampai betul betul dapat good offer? or maybe His answer is just stay no need to move out? mana mana pun alhamdulillah...bertambah sikit rezeki...moga moga target for the next 5 years tu akan terlaksana lebih awal  lagi....

disebabkan next 5 years plan tu la yours truly is banned from travelling...takat holiday dekat dekat bole la...nak fly sana sini...minta ampun..sila tunggu another 2-3 years...salah satu sebab kenapa nak tuka kerja..sebab ada big plan...and for that i need bigger check in my pocket...haihh...but this is for retirement...so nak tak nak kena juga paksa diri...

Thursday, September 22, 2016

Manually...

kat office hari ni...the result of MV that we made 2 months back will be announce today...hmmm...everybody is so confident we are in the top 10 list...hahhahah...semangat tu semangat....anyway...hope that we can manage to get into top 10...dapat masuk list tu pun dah bersyukur dah....

on the other hand...yours truly is busy with closing...catching up with all the issue...aihhh....ni la dia kalau banyak sangat manual salah copy and paste tu dah kira normal..what do you expect from someone who need to copy more than 20 invoice number manually?

gua dah la rabun...payah ok payah....