Nuffnang

Sunday, November 12, 2017

2 more months to new year...

November...next month December...then 2018...huihh...cepatnya setahun berlalu...dan seperti biasa 2 bulan terakhir adalah leisure time untuk yours truly...almost every Friday and Monday cuti...masih takde plan nak pegi bercuti ke mana..arah utara sekarang musim banjir..so tak dapat nak buat yearly trip to Penang this year...survey area selatan tapi yours truly tak biasa...so macam blur blur jee...

plan untuk tahun depan ada tukar sikit...memandangkan financial ada sedikit stuck...target telah ditukar ke 2019...ok la by 40 kan...at least ada la jugak...hopefully...

dan next year juga your truly plan utk berholiday...finallyyy..setelah berapa lama tak berjalan kan...heh!!..excited!!

Monday, October 30, 2017

5 tahun dah...

hoih dah nak abis Oct baru masuk entry kedua...haha..pemalasnya la sejak akhir akhir ni kan....sebab banyak sangat cuti..habiskan annual leave...plus yours truly dah ada backup...memang seronok la cuti tak payah nak bukak laptop sangat...kadang kadang rasa cam eh tak pe ke ni tak check email...tapi rasanya sudah tiba masa yours truly menggunakan kemudahan yang ada...dah ada back up ni kan..sila la bercuti dengan tenang...ala..takat text sekali sekala sebab urgent thing tu..takpe laa...

hari ni cuti...just settlekan ASB..then jalan jalan Setia City Mall..dah lama tak jejak kaki ke sana..tapi takde apa pun...sama je la...dah nama pun mall kan...makan..beli barang skit...dan nasib baik la yours truly dah sampai rumah..kalo tak memang sangkut la sebab hujan lebat....

this weekend Long Service Award...5 tahun dah...isskkk..tak penah stay satu tempat sampai 5 tahun..tapi tu la..stay lama pun sebab dah tak bole nak kemana...yours truly dah tua...susah nak lompat keje lain....nasib la...but somehow new company ni not bad gak la...every 6 months ada bonus...hmmmm...ke awal awal ni je??

Sunday, October 1, 2017

October already?

dah October? sighh....cepatnya masa berlalu...dah nak masuk tahun baru in 3 months time...i'm getting old...

Oct is not a good month for me...something big will happen and both of us is not happy about it...or maybe i'm the only one who is not happy..the other person macam seronok je celebrating...errgghh! i am still thinking what to do...my good friend told me i should stay but i know it will be painful for me...gosh...what should i do?

on the other hand...starting Oct yours truly will start to clear her personal leave...almost every Friday and Monday cuti....sambung public holiday lagi...sekarang tinggal satu hari je tatau nak letak kat mana....heh! tapi tu la...cuti banyak banyak pun yours truly akan mereput kat rumah je kot...takde plan nak gi mana...takde budget pun yer gak...let's see how...

Monday, September 18, 2017

Here and there....

been busy...with physio...system migration...work related issues...personal related issues...been so tired this month...banyak public holiday replacement..and yours truly pun dah start clear annual leave...lepas ni every friday la cuti...hihi....

good news...increment and bonus...alhamdulillah....walaupun sikit but its really helping on my target for next year...so bole start window shopping...and next year dah bole plan holiday sebab yours truly dah ada backup...finally!! all this while tak berani nak cuti panjang sebab tak ada orang bole cover...

this month poket koyak...bukan skit...banyak lak tu...pening haa...next month confirm tak bole recover sebab road tax dan insurance...and yours truly plan nak take time off..so confirm la kena kuar duit kan...by end of year pun tatau la bole recover ke tidak ni....pening japp...

Monday, August 28, 2017

Lateral meniscus injury...

MC seminggu..then sambung pulak public holiday 2 hari...makanya Sept je la baru yours truly masuk office...yours truly kena lateral meniscus injury...avoid surgery so suntik gel je...then physio for 6 weeks....hari ni first day physio since kena inject last thursday...mak aihh..sakitnya laa..jenuh menahan....next appointment this wednesday...so kena make sure yours truly is fit to work...tak nak sambung MC dah sebab banyak benda kena buat...

haihh...MC pun still keje..reply emails..malangnya MC masa SCO week..so nak tanak kena la siapkan keje..somehow rasa bersyukur gak MC ni..mungkin Allah tu nak bagi chance yours truly berehat after 1 month berhempas pulas keje balik lambat due to new system setup...

tapi lepas ni memang kena jaga betul betul...no more running...ni paling sedih....kena cycle at least 3-4 times per week....no more high heels....and maintain current weight...haihh...bila tengok orang lepas surgery tu memang seksa...yours truly memang kena elakkan surgery..kalo tak confirm depress...