Nuffnang

Wednesday, July 19, 2017

Haih laaa....

tak pernah koyak training macam ni...ni baru rabu dah rasa macam nak hantuk pala kat dinding....dengan test environment yang lembab nak mati...asik la kena tendang keluar dari server...dah tu trainer yang dok ulang ulang ulang cakap benda yg sama macam kita ni cacat otak...lepas tu tak kasi orang test sana test sini...eh hello...testing site kot...test je la pebenda pun...

bila system issue IT helpdesk dorang kena support..eh bole pulak kena cepat2 bagitau apa masalah sebab IT support nak balik dah...sebabnya dorang support US hours...so? dah tu sapa nak settle issue kitaorang ni?dah la solution dia takat clear cache....tuka pakai chrome...weyy..kalo takat support gitu kitaorang sendiri pun bole fikir.....errrgghhh!!

esok case study...tengok apa recommendation dan suggestion trainers untuk account yours truly...

Sunday, July 16, 2017

Full week training ahead...

Spending the weekend at home...movie marathon...memandangkan next week adalah full week training...ada potensi balik lambat siapkan keje..so weekend ni adalah bermalas malasan di rumah...

Dah satu sebab la pulak kena gosok banyak baju for next week...dah kata full day training..yours truly need something yang comfortable..duduk dlm bilik training ada 60 orang dalam tu..confirm la panas berpeluh..so need to choose wisely...

July rasa macam cepat sangat masa berlalu..and soon to be Aug...there will be new person joining us tomorrow...then early Aug my new partner will be here...kesian siapa yg join esok..we will be busy for training...boss je la yang bole layan...

Tuesday, July 11, 2017

Wishing for holiday...again...

yours truly is craving to go on holiday...nak jalan jalan....tak puas jalan masa raya ari tu...but our schedule is going to be full until Sept..or maybe Oct...haihhh

the good part is..boss is assigning someone to be my partner for my account...pheww..finally!!...been doing everything by my own..soon there will be more manual tasks is coming and i will definitely died within a month...nasib la bole dapat partner and i can start to plan my holiday for next year.....weeeheee~~

what else new? nothing except looking forward to another public holiday because obviously we can't take any annual leave due to this system migration...

Friday, June 30, 2017

Holiday....

back to work and yours truly bersiaran dari hotel room..hehe...saje je amik peluang nak pegi bercuti...dah lama tak duduk hotel la katakan....

dan menariknya..depan hotel ni adalah balai cerap..tempat orang tengok anak bulan..and they provide pass to get inside...boleh tengok bulan..planet...kalau cuaca baik la...malam tadi dok sibuk catch up with emails..so malam ni kena pegi dah..tak nak terlepas..sebab tak tahu bila lagi dapat peluang untuk guna telescope...

view kat hotel ni cantik gila..dah lama tak layan sunset...terus hilang rasa stress sekejap layan pantai..sunset....sunrise je tak sempat sebab malam tadi tak tido sangat...terus bangun lambat hari ni....mungkin esok pagi bole tengok sunrise pulak....




Saturday, June 24, 2017

Raya 2017

yours truly still working on the last minute requests while waiting for the beef to cooked....sambil sambil tu packing barang and still can't get over with my stupid mistake of the hotel booking...supposed to book next week tah apa kena tah pegi salah booking for thursday until today...kebangangan apakah ini??!! tak pasal rugi 350 and now i need to spend another 400 to book the new one next week...erggghhh...nak marah pun tatau nak marah siapa....

there is no certain plans for raya this year...they are having a gathering on 2nd raya but it is up to my dad's decision..kalau dia kata balik..marilah kita balik beramai ramai...if not...my bro will make his move on the 2nd day and my sister will reach home later that evening...marilah kita nganga2 while waiting...or maybe i should visit my late mum's grave that day....let's see how....

planning to cook laksa for tomorrow's evening so that my bro can taste them before he went off...so malam tadi dah buat the leceh part...rebus ikan...blend ikan..blend tulang ikan...jadi esok kita tinggal lebur je dalam periuk...hopefully it will turn up good....