Nuffnang

Friday, February 24, 2017

Exciting news today...

hari ni dorang dok edit video sebelum submit...overall video nampak macam menarik je...saje je sibuk sibuk tanya orang lain dorang shoot kat mana...takde team lagi yang shoot outdoor macam kitaorang...ada yang kat gym..kat level 3...kat pantry...kat cubicle...macam bosan je...ecehhhh....ah sudah berjangkit dengan budak budak ni dok over confident pasti menang ni....hahahah

hari ni yours truly kat rumah..keje pun slow je...plan hari ni pun cuma siapkan data..then prepare invoicing files...next week bole load and process...

on the other hand...we are going to get our performance bonus...yeay!! alhamdulillah...im getting nearer to my dream...kalau modifier yang dorang bagi tu confirmed..next year dah bole start looking and by end of year dah boleh decide...excited!

Thursday, February 23, 2017

Tradisi...

everybody is waiting for one person to go out for our lunch,...iskkk....last last makan kfc je hari ni...dah la petang ni yours truly nak pegi makan kek...so no tea time for me...petang nanti pun takde kek for me sebab lepas tu nak pegi gym...makan kek nak gym pebendanya....

hoih agak menyesal makan kfc,..walaupun makan wrap je...tapi mengantuknyaaa....tak bole tahan...padahal dah buat 2 conference call...yang memerlukan yours truly bercakap...then tadi jalan pegi mailing room...ni yang malas nak makan fast food ni...

pagi ni team buat shooting mannequin challenge...nasib baik 2 kali shoot settle...satu video tak save..so tinggal satu je...jadi la...hahahah...dah la semua perasan confirm menang ni...amboiii....mana taknya..group kami tak penah kalah lagi in any challenge...so kena kekalkan tradisi tu....

Wednesday, February 22, 2017

Nasi seminggu sekali...

ala...kecewa sangat lunch buffet hari ni cancel sebab tak cukup ahli...yours truly baru je bersemangat nak makan kek banyak banyak...hahahaha..dah bape hari dok cakap pasal nak makan kek..anyway...next week ada birthday celebration kat koryo won...mungkin the other week tu kita bole pegi buffet...

dengan itu..bermula la dilema nak makan kat mana? soalan biasa hari hari pun pening...paling senang makan kat cafe je...hari ni chinese cuisine...and this morning dah heavy breakfast..lunch kita biasa biasa je la...

yours truly really need to cut off carbs from my daily intake...berat susah nak turun sebab lunch still makan nasi...dulu bole je seminggu sekali makan nasi....lately tak strict pun..rasa nak makan nasi main ambik je....

Monday, February 20, 2017

Jangan bertangguh...

ok...awal hari ni update...ada 1 major thing to do today..tapi  tu kejap lagi..haha...suka tau tangguh tangguh ni...hmm..to be honest lately dah kurang bertangguh keje..unless it is related to analysis and data system...ad hoc emails semua dibalas dengan pantas...*eceehhh..pantas la sangat kannn.....

anyway...disebabkan byk invoicing data banyak tak approve lagi...dan sebelum yours truly men'copy' data dari system manually...marilah kita ambik nafas sekejap....

minggu ni GL recon je...yours truly ada 3 recon nak kena buat..then habis..risau kesayangan mungkin akan muncul anytime by this week or next week..kalau bole nak siapkan banyak benda so that bole spend masa lebih sikit..nak amik cuti ke apa ke senang...

oh minggu ni makan best kat hotel...yeayy!

Friday, February 17, 2017

Padam api sana sini...

pagi lagi dah stress..belum tengahari coffee dah masuk cawan yang kedua...haihhhh....

R2 dah nak start bulan depan...kali ni lagi teruk...banyak sangat process yang sangkut, solutionnya dorang nak buat manual...yours truly hanya mampu mengeluh....tak tahu apa yang akan jadi next few months....

sekarang ni pun keje asik la padamkan api sana sini...dah lama betul takde hari yang takde issue...hari yang bole focus pada analysis dan data...hari yang bole buat clean up data...sekarang ni semua main campak campak je dalam folder..tak kemas pun....

penatt...nasib baik esok weekend dan ada plan nak pegi shopping....so boleh senyum...