Nuffnang

Friday, March 24, 2017

Keji makan sampai 2...

at service center...again...haihh..check aircond tatau kenapa tak sejuk...katanya lama skit sebab nak kena check pressure...disebabkan hari tu yours truly stay sampai kelaparan...hari ni amik kesempatan makan breakfast sampai 2 bungkus...nasib la...mesti dorang tengok apa keji perempuan gemuk ni makan sampai 2....

recon semua dah siap..hari ni marilah focus kepada invoicing...dah la R2 countries banyak sangat manual process...semalam vendor side for China baru je update their concern...dah la kena tunggu sebulan dua baru settle...erggghhh...orang semua tak peduli pasal R2 countries ni...mentang mentang la APJ numbers tak besar mana...tapi still customer jugak kan?

Wednesday, March 22, 2017

Susahnya nak turunkan...

slow day at the office today....pulak tu yours truly recon dah siap..nak start buat invoicing takde mood...haihh...sakit lutut pulak hari ni...tengok mood macam mana maybe hari ni kena declare rest day...

lately yours truly rajin sikit nak gi gym...maybe sebab sedih tengok berat tak berapa nak turun...so before ramadhan kena capai target to reduce 2.5kg...bulan puasa bole reduce nasi then nak start gym 30 mins sebelum buka....tengok berapa kg bole reduce....

masa muda dulu bulan puasa confirm bole kurang 4-5kg...sekarang dah tua...liat benar...bukan bulan puasa pun gym 3-4 times per week...sebulan dah bole turun 1-2kg...sekarang nak turun 1kg sebulan susahnyaaa....haihhh...

Tuesday, March 21, 2017

Sejuk dan sunyi...

tengah pening memikirkan yang laptop ada possibility to re-image to windows 10...aiyoh...backing up tu yang leceh...then making sure that all the apps can be use...takut nanti nak guna baru gelabah nak kena setup bla bla bla...especially yours truly ada apps for customer site...lagi la leceh nak re-install...errghh..maybe i will do it after closing....sekarang ni nak buat...banyak sangat risikonya...

on the other hand...hari ni 3 orang je kat office..dah la 2 org duduk nun jauh di sana...yours truly terpaksa la sejuk dan sunyi di tempat sendiri..hahahaah....*terms yang selalu diguna pakai bila ramai work from home dan sorang sorang je kat office...

bole pulak hari ni dorang buat fire drill...isskkk...dah la pakai hitam hari ni..berpeluhhh...tu yang masing masing malas nak keluar lunch lepas tu...

Monday, March 20, 2017

Remotely...

pagi lagi dah sampai kat service center..hujan pulak tu..jammed dekat area subang lagi...issskk...ingatkan tak ramai orang sebab cuti sekolah..boleh tahan jugak kete yang kuar masuk kat sini...yang syok kat service center ni sebab ada makan...free flow beverages and free cookies...

yours truly work remotely...mana tau sekali keyboard buat hal...bape kali kena restart....isskk..baru je tuka keyboard last week..tolong laa...anyway...dah log TT...esok kena bawak pegi IT onsite helpdesk...tatau apa yang kena tukar kali ni...yang nyata malam ni kena buat data back up...

service kali ni amik masa skit sebab ada extra things dorang nak kena tukar...sampai lepas lunch katanya...lunch memang ada food kat sini tapi segan nak pegi amik...so tahan je la sampai habis then terus pegi lunch.....

Friday, March 17, 2017

Celebration...!

today is the day!....semua org half excited this morning but now everybody is excited...finally we are going to have our buffet lunch..yeay!

looking forward to any sashimi and dessert bar...nyum~~....eh baru baru pagi tadi timbang dah turun almost 1kg ni dah fikir pasal makan pulok....malam nanti sila la ke gym yerr....

on the other hand yours truly dah dapat payout statement for the bonus...tengok amount tu terus mata bersinar sinar kannn...hahahaha...tapi tak bole buat apa pun...it will go straight to saving...balance je yang bole buat makan makan or beli handbag?..hihihi....let's see how...