Nuffnang

Tuesday, April 25, 2017

Backlogs....and workshop...

catching up with work after long weekend...dah la last friday yours truly offline awal...malam tadi dah start download email..haaa..hamik la banyaknya benda.....

ni tengah kejar backlog invoicing...recon pun tak start lagi...berpeluh dah ni...on top of that Services Finance dah balik...eh banyak pulak songeh dia nak itu ini...eiiii...terus yours truly cakap sorry la esok baru bole bagi..hari ni busy....dah la this week we are having another round of SAP upload...errgghhh...! silap la pulak agreed nak buat this week...nak tanak kena la hadap juga..

on the other hand semalam dok panic bila maxx bagi warning on battery...then i-stop pulak tak jalan...gelabah hari ni gi workshop check battery...katanya ok lagi...fuhhh lega..selamat poket...dah la khamis or jumaat ni nak tukar tayar...confirm2 terbang 6 ratus...

Friday, April 21, 2017

Lewat...

it has been very busy week...disebabkan activity volunteering utk new system..banyak la benda tertangguh dan yours truly hari hari balik lewat...

semalam pun balik dah 6.30...hujan pulak...slow sepanjang jalan...apa lagi menguap sampai berair2 mata...mengantuk rasa macam nak padam masa tu gak....risau betul kalau tersondol bontot kete depan....

was thinking to go to gym..dah 3 hari tak pegi..rasa lemau sangat....tapi apa kan daya pukul 8.30 dah padam sampai la pukul 12 baru bangun..itu pun sebab tak mandi dan solat isyak lagi....

dengan mamai mamai masuk toilet the other person pulak sibuk call 2,3 kali...just nak tanya.."pegi gym ke idok?" ...dah kalau bangun pukul 12 malam memang tak la pegi gym kan...

today yours truly is catching up with backlogs...looking forward to long weekend..yeay!




Monday, April 17, 2017

Sambung kat rumah...

baru je last week cakap bersyukur sangat dah lama tak buat perangai malam sambung keje kat umah....suddenly hari ni yours truly terpaksa sambung keje kat rumah walaupun dah balik lepas maghrib...*nangis!

recon due rabu ni..at the same time we are uploading our data to new system..masalahnya bukan bagi file je terus bole upload..nak kena massage the data first...erggghh...last thursday training...tadi dapat job allocation...rabu nak kena submit dah? weyyy...ingat kami takde keje kaaa.....

on the other hand..yours truly demam rasanya...why rasanya? sebab selama ni demam selalu tak sedar yang diri tu demam...ni mata dah start bengkak berair2...tengkuk dengan kepala rasa berdenyut...ni confirm temperature naik ni...lately every month demam kot...batuk pun tak baik baik...musim kot?

Friday, April 14, 2017

Nyanyi la kita...

brunch at team member's place..ada nasi lemak...kfc..korean noodle...nescafe lagi...sekarang semua tersandar kekenyangan...hahhaha...itu pun nasib baik ada karaoke session lepas ni...kalo tak memang dah mintak nak balik tido je....

Lepas zuhur berkumpul kat loudspeaker setiawalk...haa amik laa..nyanyi puas puas...yours truly tatau nak nyanyi lagu apa..tatau suara ni sesuai nyanyi lagu cemana...

Outlook dah clear sebelum keluar tadi..tapi rasanya malam ni kena check lagi..ada benda pending nak kena buat...

2 hari rest day untuk lutut...dah rasa macam tak selesa je jalan...ahad baru start balik....

Thursday, April 13, 2017

Mars...

heavy breakfast and very light lunch...tapi ada backup snickers dan mars..mana satu nak makan dulu ni?

so mars it is....takde mood nak buat keje harii ni...esok confirm satu hari tak keje sebab team outing... tapi yours truly still bawak laptop just in case...pagi pagi clear mailbox dulu...pagi pun nak gerak kul 9..sempat kot menyinggah breakfast roti canai?tapi menu ada nasi lemak...takkan nak makan roti canai kot? hmmm.....

lepas brunch, karaoke session pulak...confirm la setengah hari tak kerja dah ni...balik umah malam baru check email la nampaknya...

setakat ni weekend ada plan nak makan bubur berlauk je..rasanya habiskan masa kat rumah je weekend ni...layan dorama...