Nuffnang

Monday, June 19, 2017

Update sikit...

busy sangat berinteraksi dengan manusia keliling sampai terlupa nak tulis entry kat sini...used to write almost everyday...tapi lately agak malas dan takde idea nak tulis apa...

keje banyak..kelam kabut layan issue..training...new team member...then catch up invoicing sebab nak cuti panjang raya nanti...although yours truly bukan raya sangat...tapi dah lama tak berehat panjang tanpa tengok laptop...so amik peluang ni nak rehat...tapi macam ada potensi je dok check email....hahhaha...

minggu cuti raya tu la SCO week...macam mana la yours truly nak rasa tenang untuk bercuti raya...

anyway..tahun ni rajin sikit buka puasa kat luar...few times jugak buka kat office thanks to some of my colleagues yang rajin ajak....

so tahun ni juga yours truly tambah menu untuk raya...selalunya bihun sup tulang...kali ni raya kedua yours truly nak masak laksa...ecehhh...semangat ni...

Monday, June 12, 2017

Outbreak...

yours truly ingat hari ni la japan team datang..so plan cantik cantik minggu ni nak masuk office 3 hari je...khamis nak cuti jumaat nak work from home...mana tau dorang arrange meeting hari jumaat....errghhhh....! takpe la...abis meeting terus cabut....team member semua pun ada potensi tak masuk jumaat..lagi la malas....

on the other hand yours truly is having eczema outbreak....dah lama tak kena tiba tiba jumpa bintik2 kecik kat kaki..ah sudah..mana pulak datangnya ni? nak kata makan bukan bukan..bulan puasa ni makan memang control la...so the only thing yang jadi punca sekarang adalah..stress....

2,3 minggu ni banyak sangat issue dan asyik la stress memanjang...tu tak campur keje yang berlambak lambak sebab dorang tuka due date...pening...bila la bole bernafas lega ni...?

Friday, June 9, 2017

Tak selesa...

yours truly ni susah skit nak mesra dengan orang...lagi lagi baru kenal...bila first time tengok ada rasa macam tak bole click...lagi la susah...memang payah nak close lepas tu...dan malang la nasib bila kena jadi buddy pulak...aiyohhh...pening...

i really keep my things private...so sangat la tak selesa bila orang tak kenal nak cuba korek korek hal peribadi...and i dont like to talk about myself too...i keep it short and simple...so kalau rasa macam tak berapa layan or tak peduli tu...memang most of the time it's true...tak kuasa nak layan or tak bother nak jawab...

because i don't really know you...i don't even ask you any private question..so you better don't ask any of that...

Monday, June 5, 2017

Buddy...

sampai rumah kul 1.30 pagi...tido kul 2...confirm la tak bangun sahur kan..ingat hari ni nak la masuk lambat balik lambat...kul 7 tu rasa dah tak syok nak tido...bangun siap terus pegi office...sampai office 8.20 sempat la singgah isi petrol....

so kejap lagi nak balik awal..then nak sambung tido kejap sebelum buka..dah la hari ni plan nak pegi gym...sila la gigih ok...jangan nak ponteng....

this week banyak sangat benda nak kena settle...next week boss takde 2 minggu...tapi tu la ada budak baru join pulak this coming thursday...yours truly kena jadi buddy...erggghhh...tak sukanyaaaa.....

Wednesday, May 31, 2017

Spanish pulak...

hahaaha....yours truly pun demam despacito...sabor je laa..tak pasal pasal terlayan lagu ni sebab officemate dok "despacito" pepagi buta....tapi layan gak la...

spanish ni bunyi cam sexy jugak ek...tapi nak menyebut cam tergulung lidah...tetiba berminat nak belajar spanish...aiyohhh...french pun tak lepas lepas...ada hati nak belajar spanish lak.....kena rajin skit revision french...maybe kena register class la..belajar sendiri main main je....

hari hari masuk office sejuk gila...office memang sejuk ke...sebab lapar? rasanya sebab lapar kot..tu yang cepat rasa sejuk tu...semalam kekerapan ke toilet untuk shishi tinggi gak la..hari ni kurang...

invoicing almost complete... tinggal Thailand je...dengan accrual..isskk..accrual ni menyusahkan betul...hmm...services finance yang menyusahkan sebenarnya...sakit je jiwa melayan dia...hopefully hari ni dia approve...