Nuffnang

Friday, January 20, 2017

Semua tu nafsu je...

masalah kalau start puasa balik...confirm la mengantuk asyik nak tido jee...haihh...itu pasal la kalau puasa ganti yours truly memang akan buat masa wfh or weekend...kalo hari masuk office..confirm la mata melekat lekat tak boleh bukak...

dan satu masalah bila puasa ni..teringin nak makan macam macam....hahhhaha..pagi pagi tengok bihun sup dengan cili kicap pun dah rasa ala..nak makan ni jugak mana nak cari..padahal semalam dah siap beli roti..telur...salad...then beli maggi tomyam lagi sebab teringin...haihhh...hmm..masih ada separuh hari lagi untuk decide nak makan apa...ada possibility buka dengan apa yang ada je ni...yang dok teringin tu semua nafsu..hahaha...

Thursday, January 19, 2017

Sakit kepala...

separuh hari team building...lepas tu melepak kat A&W sejam setengah..pukul 2.45 baru sampai rumah...pukul 4 conference call...dan sekarang yours truly sakit kepala...siap pakej berdenyut sekali...erggghhh...apekah...ni mesti tadi ber-aircond then berpanas..then ber-aircond balik...aiyohhh...dah la 2,3 hari ni nose blocked....nasal spray pun tak ada...confident je padahal kalo tersumbat teruk nanti...baru gelabah nak cari......

yours truly plan nak puasa this weekend...ada lagi 11 hari nak ganti...hamikkkk...bulan ni at least nak ganti 5 hari...lepas tu balance bole slow2 ganti...

semalam sister baru je remind yang this weekend birthday si onyeng (my youngest niece's nickname)..aiyohh...bole pulak terlupa yang birthday dia January...errr....nampaknya kita celebrate lepas dapat gaji sama dengan kakak la yerr...hahaha..siann..camni la nasib anak ke 3....

Wednesday, January 18, 2017

Belasah je...

aihh...nasib baik yours truly check portal data awal awal..kalau tak maunya sakit jiwa next week...at least ada seminggu sebelum pulun invoicing..dengan cuti CNY lagi...haihh..ada yang kena kerja masa public holiday camni.....tanak tanak..nak cuti....hahahha...walaupun la tatau nak ke mana..tapi tetap la nak bercuti....

anyway...everybody is talking about team building activity tomorrow...macam macam hal...yours truly memang malas nak fikir apa..esok kita belasah je la...

at the same time tengah berbulu dengan project manager yang main approve je data tak double check...sekarang nasib korang la kena unapproved..move the cost then re-approve yerr...malas nak bertekak tekak...

Tuesday, January 17, 2017

Bertabahlah...

2 hari penuh dengan meeting..and we have our team building this thursday...perasaan? hmm...entah..don't like it but have to bear with it...terpaksa...ada la macam ciri ciri nak ponteng tu..tapi memikirkan budget yang dah siap...better pegi je laa..

kesian dengan the other person..hari hari meluahkan perasaan...yours truly pun tatau nak buat cemana...yer la...faham dengan dilemma tu..tapi seriously yours truly tak bole nak bantu apa2 pun...masing masing kena bertabah je....bukan dia sorang je suffer..yours truly pun sama....cuma tahan je perasaan...cuba distract dengan benda lain...haihhh....

Monday, January 16, 2017

Hujan dan sejuk...

hujannnn....kan bagus kalau hari ni ahad ke..sabtu ke...sedap la sikit yours truly nak melepek atas katil...but knowing me yang jenis bangun pagi ni..memang takdenya nak baring je..confirm2 duduk depan sofa mengadap tv sambil minum coffee.....heh!

hari ni penuh dengan meeting....pagi team building..tengahari dengan customer..petang dengan india team...isskk...at least meeting dengan india team yours truly dah tahu nak buat apa...so takde masalah kat situ...dengan customer side...ada ciri2 macam nak hangin...so kita tengok macam mana....

sejukkkk....dalam office sejukk....