Nuffnang

Wednesday, July 19, 2017

Haih laaa....

tak pernah koyak training macam ni...ni baru rabu dah rasa macam nak hantuk pala kat dinding....dengan test environment yang lembab nak mati...asik la kena tendang keluar dari server...dah tu trainer yang dok ulang ulang ulang cakap benda yg sama macam kita ni cacat otak...lepas tu tak kasi orang test sana test sini...eh hello...testing site kot...test je la pebenda pun...

bila system issue IT helpdesk dorang kena support..eh bole pulak kena cepat2 bagitau apa masalah sebab IT support nak balik dah...sebabnya dorang support US hours...so? dah tu sapa nak settle issue kitaorang ni?dah la solution dia takat clear cache....tuka pakai chrome...weyy..kalo takat support gitu kitaorang sendiri pun bole fikir.....errrgghhh!!

esok case study...tengok apa recommendation dan suggestion trainers untuk account yours truly...

Sunday, July 16, 2017

Full week training ahead...

Spending the weekend at home...movie marathon...memandangkan next week adalah full week training...ada potensi balik lambat siapkan keje..so weekend ni adalah bermalas malasan di rumah...

Dah satu sebab la pulak kena gosok banyak baju for next week...dah kata full day training..yours truly need something yang comfortable..duduk dlm bilik training ada 60 orang dalam tu..confirm la panas berpeluh..so need to choose wisely...

July rasa macam cepat sangat masa berlalu..and soon to be Aug...there will be new person joining us tomorrow...then early Aug my new partner will be here...kesian siapa yg join esok..we will be busy for training...boss je la yang bole layan...

Tuesday, July 11, 2017

Wishing for holiday...again...

yours truly is craving to go on holiday...nak jalan jalan....tak puas jalan masa raya ari tu...but our schedule is going to be full until Sept..or maybe Oct...haihhh

the good part is..boss is assigning someone to be my partner for my account...pheww..finally!!...been doing everything by my own..soon there will be more manual tasks is coming and i will definitely died within a month...nasib la bole dapat partner and i can start to plan my holiday for next year.....weeeheee~~

what else new? nothing except looking forward to another public holiday because obviously we can't take any annual leave due to this system migration...