Nuffnang

Friday, March 24, 2017

Keji makan sampai 2...

at service center...again...haihh..check aircond tatau kenapa tak sejuk...katanya lama skit sebab nak kena check pressure...disebabkan hari tu yours truly stay sampai kelaparan...hari ni amik kesempatan makan breakfast sampai 2 bungkus...nasib la...mesti dorang tengok apa keji perempuan gemuk ni makan sampai 2....

recon semua dah siap..hari ni marilah focus kepada invoicing...dah la R2 countries banyak sangat manual process...semalam vendor side for China baru je update their concern...dah la kena tunggu sebulan dua baru settle...erggghhh...orang semua tak peduli pasal R2 countries ni...mentang mentang la APJ numbers tak besar mana...tapi still customer jugak kan?

Wednesday, March 22, 2017

Susahnya nak turunkan...

slow day at the office today....pulak tu yours truly recon dah siap..nak start buat invoicing takde mood...haihh...sakit lutut pulak hari ni...tengok mood macam mana maybe hari ni kena declare rest day...

lately yours truly rajin sikit nak gi gym...maybe sebab sedih tengok berat tak berapa nak turun...so before ramadhan kena capai target to reduce 2.5kg...bulan puasa bole reduce nasi then nak start gym 30 mins sebelum buka....tengok berapa kg bole reduce....

masa muda dulu bulan puasa confirm bole kurang 4-5kg...sekarang dah tua...liat benar...bukan bulan puasa pun gym 3-4 times per week...sebulan dah bole turun 1-2kg...sekarang nak turun 1kg sebulan susahnyaaa....haihhh...

Tuesday, March 21, 2017

Sejuk dan sunyi...

tengah pening memikirkan yang laptop ada possibility to re-image to windows 10...aiyoh...backing up tu yang leceh...then making sure that all the apps can be use...takut nanti nak guna baru gelabah nak kena setup bla bla bla...especially yours truly ada apps for customer site...lagi la leceh nak re-install...errghh..maybe i will do it after closing....sekarang ni nak buat...banyak sangat risikonya...

on the other hand...hari ni 3 orang je kat office..dah la 2 org duduk nun jauh di sana...yours truly terpaksa la sejuk dan sunyi di tempat sendiri..hahahaah....*terms yang selalu diguna pakai bila ramai work from home dan sorang sorang je kat office...

bole pulak hari ni dorang buat fire drill...isskkk...dah la pakai hitam hari ni..berpeluhhh...tu yang masing masing malas nak keluar lunch lepas tu...

Monday, March 20, 2017

Remotely...

pagi lagi dah sampai kat service center..hujan pulak tu..jammed dekat area subang lagi...issskk...ingatkan tak ramai orang sebab cuti sekolah..boleh tahan jugak kete yang kuar masuk kat sini...yang syok kat service center ni sebab ada makan...free flow beverages and free cookies...

yours truly work remotely...mana tau sekali keyboard buat hal...bape kali kena restart....isskk..baru je tuka keyboard last week..tolong laa...anyway...dah log TT...esok kena bawak pegi IT onsite helpdesk...tatau apa yang kena tukar kali ni...yang nyata malam ni kena buat data back up...

service kali ni amik masa skit sebab ada extra things dorang nak kena tukar...sampai lepas lunch katanya...lunch memang ada food kat sini tapi segan nak pegi amik...so tahan je la sampai habis then terus pegi lunch.....

Friday, March 17, 2017

Celebration...!

today is the day!....semua org half excited this morning but now everybody is excited...finally we are going to have our buffet lunch..yeay!

looking forward to any sashimi and dessert bar...nyum~~....eh baru baru pagi tadi timbang dah turun almost 1kg ni dah fikir pasal makan pulok....malam nanti sila la ke gym yerr....

on the other hand yours truly dah dapat payout statement for the bonus...tengok amount tu terus mata bersinar sinar kannn...hahahaha...tapi tak bole buat apa pun...it will go straight to saving...balance je yang bole buat makan makan or beli handbag?..hihihi....let's see how...

Thursday, March 16, 2017

Panasnyaaa...

lately tengahari sangat panas...so agak bercinta nak keluar makan...but then today is indian theme at the cafe...dah jadi default...thursday je makan kat luar....

yours truly had tomato cream pasta...been craving for pasta quite some time...but then rasa kecewa because they increase the menu and reduce the ingredient...erggghhh!!!

takpe la esok is our team buffet lunch..hopefully they have salmon sashimi...and lots of dessert too!

ni ha dah makan pasta terus mengantuk......

Wednesday, March 15, 2017

Gym routine...

berat naik dengan seronoknya...lepas the other person balik..terus naik 1kg lagi...nangissss....!!

dah la 2,3 hari ni yours truly dok tibai nasi every lunch..aihhh...dan semalam start gym routine semula...kali ni nak kena tambah kekerapan ke gym...makan pun kena kontrol dah ni....

had our first town hall with the new company...ala..ulang benda yg sama dalam webcast...bosan betul....nothing new about that...on the other hand...tak sabar nak tahu berapa payout utk performance bonus ni...hopefully more than 1 month...at least tak la teruk yours truly nak simpan lagi by end of the year sebab dah bole meet target...heh!

Monday, March 13, 2017

Makang la kita...

semalam makan laksa je tapi hari ni dah pedih mata berair...mungkin sebab laksa..mungkin sebab flu...not sure....

anyway..yours truly dapat makan nasi dagang ikan tongkol ari ni...hihi...so glad that i went out for lunch with new friend today..next month kena ajak keluar makan sebab dia dah belanja tadi kannn...sila la sedar diri untuk belanja balik ok...

haihh...disebabkan nasi dagang..sekarang rasa mengantuk pulak..alahaii....nasib baik petang ni cuma nak siapkan follow up things..then lepas tu yours truly bole slow slow buat keje lain..esok baru bole focus on recon...

Friday, March 10, 2017

Back to old routine...

the other person flying off last night and it was hard for both of us....tiba tiba rasa macam kosong...sunyi...dan pelik...dah la kali ni dapat macam macam...i guess kesayangan just felt guilty and trying hard to cheer yours truly up....tak tahu bila akan jumpa lagi lepas ni..hopefully soon..and the other person wishes that we can celebrate birthday together...

speaking of birthday...kesian sangat surprise tak menjadi sebab yours truly ni observant and nosy...buka glove compartment terus ternampak something then excitedly asking him.."what is this?"..poor guy...i really ruined the surprise of my last year's birthday present...hahahah....so this year punya present sila la tunggu lagi...

anyway...he has few plans for us...let's see how it will be...til then..we are back to old routine...texts..calls...video calls...and photos...

Thursday, March 9, 2017

Keje lebih...

not in the mood to work today and seriously i am putting a lot of thing at the very last minute...today is the last day before the other person is flying off again and yours truly is easily triggered by small thing...asyik la nak marah dan sakit hati.....

anyway...let's put that aside and talk about something else... so yours truly is officially with the new company....hmm..nak kena update resume camni...but what to update? basically our team being sold off to this new company other than that everything is the same....hmmm....

disebabkan hari ni hari malas...esok kena la buat keje lebih sikit yerrr....

Wednesday, March 8, 2017

Too high!

hari ni ada blood donation drive kat office...last year yours truly tak dpt donate pun because of my surgery...so this year nak start la donate balik...somehow kena reject!...blood pressure too high..dah kenapa? duduk tunggu nak turunkan blood pressure pun tak turun turun gak...ah sudah...memang tak lepas la nak donate macam ni...

so doctor suruh pegi clinic untuk check blood pressure...aihhh...bertahun yours truly cuba maintain record takde high blood pressure...tolongla jangan start sekarang....hopefully cuma sebab stress that's why blood pressure tak cantik...macam tahun 2014....

Tuesday, March 7, 2017

Cancel and re-schedule...

back to office selepas 3 hari dan semuanya kelam kabut...i guess the project team and management doesn't learn their lesson during the first wave when they get hit by Japan side...this round lagi banyak ASIA country with their own requirement...memang banyak sangat benda akan delay....akan ada issue....akan ada orang marah sana sini...hahaha...(yours truly la tu)

anyway...patutnya we all ada lunch buffet tapi....cancel lagi....! aiyohhh..dah bape kali cancel and re-schedule ni...tension tau...sekarang date baru tak dapat lagi...tengok la esok macam mana...

hari ni siapkan admin work je..esok baru nak siapkan some documents for customer and payment files...nak kurangkan keje sebab khamis yours truly nak spend masa dengan kesayangan...sedihhh....dah nak balik dahhhh.....

Friday, March 3, 2017

Losing one member..

it's friday..and yours truly is on leave next monday...still takde plan...nak pegi jauh jauh pun malas..maybe pegi dekat dekat sini je..

kelam kabut siapkan invoicing...next tuesday pun dah foresee mungkin ala2 tak berapa nak keje sebab ada buffet lunch hari tu...jadi semua benda nak siapkan dalam hari ni jugak so that monday boleh cuti dengan aman....

one of the team member did not sign the transfer letter...so we are going to lose one member..melayu lak tu...tapi somehow team ni separuh je dah melayu..so they are going to hire people now...in the mean time marilah pening kepala back up...

Thursday, March 2, 2017

Bonding time...

spending time with your love ones...is another level of high...seriously..after so many months being separated...messenger...lots of photo...video calls and phone calls everyday still cannot beat the feeling of being together next to each other...

although it is only for a short time..it is good for us..just to refresh...renew our ritual...and enjoy each other company....after this we will be apart again...and i am not sure when will we meet again...